Jelenlegi hely

Java Swing - Grafikus felület kialakítása

Hibaüzenet

The spam filter installed on this site is currently unavailable. Per site policy, we are unable to accept new submissions until that problem is resolved. Please try resubmitting the form in a couple of minutes.
magyar

Első lépésként hozzunk létre egy új projektet: (Java -> Java Application)

A projektet elkészítő varázsló következő oldalán ki kell töltenünk a projekt neve (Projekt Name) mezőt. Kezdjük nagybetűvel a nevet, betartva a [url=http://hu.wikipedia.org/wiki/CamelCase]CamelCase[/url] írásmód szabályait! Jobban járunk, ha a projektek (és osztályok) neveiben nem alkalmazunk ékezetes karaktereket. Mivel most nem konzolos alkalmazást akarunk készíteni, vegyük ki a pipát a Create Main Class opció elől!

Az elkészült alkalmazásunk Source Packages mappájában most nem találunk forrásfájlt. Adjunk hozzá a projekthez egy JFrame típusú osztályt!

Az osztály neve kezdődhet a projekt nevével, ezt egészítsük ki még az ablakra jellemző információval! Mivel ebben a próbaalkalmazásban csak egy ablak fog szerepelni, én most az UI (User Interface) rövidítést alkalmatom. A csomag (Package) nevét is meg kell adni, ha nincs egyéb ötletünk, ez lehet a projekt neve csupa kisbetűvel írva.

Ezzel elkészült az osztály, megjelenik az ablaka és vele együtt a grafikus felület tervező eszköztár. Ha elhelyeztük a kívánt vezérlőelemeket az ablakon és megírtuk a programkódokat, első futtatáskor még lesz egy kis dolgunk. Ugyanis a projekt létrehozásakor nem készült fő osztály (Main Class). A párbeszédablakban válasszuk ki a JFrame osztályunkat és állítsuk be fő osztállyá!

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.